Historia e Bashkisë

Qyteti Vau-Dejes ka qene nje qytet I vogel dhe shume I lashte me emrin “danja” qe I perket vitit 1127.Ekzistojne troje te vjetra te keshtjelles dhe kishes se Shen Markut nder me te vjetrat ne Ballkan,qe sot kane vlera arkeologjike per studime historike.

Për Qytetarët

Planifikimi dhe Zhvillimi I Territorit , Strehimi dhe Ndërtesat , Siguria dhe Rendi , Emergjencat , Politikat dhe Shërbimet Sociale, Trajnime dhe Programe,   Efiçensa e Energjisë , Mobiliteti Urban , Taksat , Tarifat dhe Gjobat ,Dokumenta per Shkarkim

Njësitë Administrative

Njësitë Administrative (Rajonet) ushtrojnë veprimtarinë e tyre sipas shtrirjes gjeografike mbi komunitetin qytetar në përputhje me aktet ligjore e nënligjore në fuqi si dhe përgjigjen për sigurimin e veprimtarisë jetësore në territorin nën juridiksionin e tyre.

Aktivitete

Qyteti Vau-Dejes ka qene nje qytet I vogel dhe shume I lashte me emrin “danja” qe I perket vitit 1127.Ekzistojne troje te vjetra te keshtjelles dhe kishes se Shen Markut nder me te vjetrat ne Ballkan,qe sot kane vlera arkeologjike per studime historike.

Muzeumet

Në Kukël është përuruar kohet e fundit muzeu I Ndre Mjeds , faza përmbyllëse e asaj që është pagëzuar si Qendra kulturore e muzeale “Ndre Mjeda. Kisha e ngjitur pak në shpat, prej ku “lahet” me shikim krejt fusha, është ndërtuar para 100 e ca vjetësh; rreth vitit 1906 është projektuar…

Institucione Rezidenciale

Bashkia Vau-Dejës gjithmonë ka pasur në vëmëndjen e saj shtresat në nevojë dhe integrimin e tyre me politika të qarta dhe të mirëstudiuara. Vëmëndje e veçantë i është dhënë procesit të integrimit të të moshurve në jetën aktive duke e konsideruar këtë kategori si një pjesë e rëndësishme e shoqërisë sonë…