Qytetar Nderi

Pata nderin e veçantë, me miratim edhe të Këshillit Bashkiak Vau Dejës, t’i jepja titullin “Qytetar Nderi” i Vaut të Dejës, presidentit të Shqipërisë Sh.T.Z Bajram Begaj.

Me motivacionin “Intelektual i shquar, bartës i vlerave intelektuale e qytetare, shtetar i ekuilibruar, korrekt e i paanshëm! Për vëmendjen, dashamirësinë e miqësinë e treguar për Vaun e Dejës e banorët e tij”- Presidenti Begaj nga sot ka me vete një copëz të qytetit tonë

Presidenti Begaj ka ndërmarrë disa nisma në ndihmë të shëndetit dhe mirëqeniës së banorëve të Vaut të Dejës siç është edhe projekti pilot i mamografisë lëvizëse në zonat thella. I jemi mirënjohës dhe ndihemi të sigurtë për të vijuar punët e mira për komunitetin tonë!

Historia e Bashkisë

Qyteti Vau-Dejes ka qene nje qytet I vogel dhe shume I lashte me emrin “danja” qe I perket vitit 1127.Ekzistojne troje te vjetra te keshtjelles dhe kishes se Shen Markut nder me te vjetrat ne Ballkan,qe sot kane vlera arkeologjike per studime historike.

Për Qytetarët

Planifikimi dhe Zhvillimi I Territorit , Strehimi dhe Ndërtesat , Siguria dhe Rendi , Emergjencat , Politikat dhe Shërbimet Sociale, Trajnime dhe Programe,   Efiçensa e Energjisë , Mobiliteti Urban , Taksat , Tarifat dhe Gjobat ,Dokumenta per Shkarkim

Njësitë Administrative

Njësitë Administrative (Rajonet) ushtrojnë veprimtarinë e tyre sipas shtrirjes gjeografike mbi komunitetin qytetar në përputhje me aktet ligjore e nënligjore në fuqi si dhe përgjigjen për sigurimin e veprimtarisë jetësore në territorin nën juridiksionin e tyre.

Aktivitete

Qyteti Vau-Dejes ka qene nje qytet I vogel dhe shume I lashte me emrin “danja” qe I perket vitit 1127.Ekzistojne troje te vjetra te keshtjelles dhe kishes se Shen Markut nder me te vjetrat ne Ballkan,qe sot kane vlera arkeologjike per studime historike.

Muzeumet

Në Kukël është përuruar kohet e fundit muzeu I Ndre Mjeds , faza përmbyllëse e asaj që është pagëzuar si Qendra kulturore e muzeale “Ndre Mjeda. Kisha e ngjitur pak në shpat, prej ku “lahet” me shikim krejt fusha, është ndërtuar para 100 e ca vjetësh; rreth vitit 1906 është projektuar…

Keshilla mbi prinderimin gjate periudhes Covid-19

 

Agjencia Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijës në bashkëpunim me UNICEF Albania kanë hartuar disa prej këshillave mbi prindërimin gjatë Covid19…